Internet voor op je tablet

Een internet abonnement op je tablet, vergelijken was nooit zo makkelijk

Veilig mobiel internet voor tablet

Met 3G en 4G internet voor tablet ben je rechtstreeks verbonden met je provider, waardoor je onbezorgd en veilig online zaken kan regelen.

Veilig internet voor tablet op openbare plekken

Op steeds meer openbare plekken, zoals stations, cafés en hotels wordt WiFi aangeboden. Dit kan erg handig zijn wanneer je buitenshuis met je tablet wil internetten. Wel moet je alert zijn wanneer je met een tablet via deze openbare WiFi-netwerken online gaat.

Vaak is het bij deze openbare WiFi-netwerken niet nodig om een wachtwoord in te voeren. Hier kunnen hackers misbruik van maken door met speciale apparatuur een netwerk aan te maken waarvan de naam overeenkomt met de originele naam van het WiFi-netwerk. Als je hierop inlogt loopt al je dataverkeer via het netwerk van de hacker en deel je ongemerkt informatie met deze persoon.

Om dit te voorkomen hebben veel websites een SSL beveiliging ingebouwd. Deze is te herkennen aan een slotje links in de browserbalk. Wanneer dit slotje verschijnt bij het openen van een website kan je er vanuit gaan dat deze site beveiligd is. Hierdoor kan er niet zomaar privacygevoelige informatie gedeeld worden. Een andere manier om onbezorgd online te gaan met een tablet is door een 3G of 4G abonnement af te sluiten.

Goedkoopste internet voor tablet

De providers die mobiel internet voor tablet abonnementen aanbieden zijn Vodafone, T-Mobile en KPN. Bij sommige tablets is het mogelijk om een simkaart in te voegen. Als dit niet kan heb je de keuze uit een abonnement met WiFi-dongel of USB-dongel. Een USB-dongel is alleen te gebruiken wanneer je tablet een USB-ingang heeft.

Provider Internet op tablet Internetsnelheid Maandprijs
Vodafone internet tablet 200 MB 43 Mbit/s € 6,92
T-Mobile internet tablet 500 MB 50 Mbit/s € 11,62
KPN internet tablet 500 MB 150 Mbit/s € 15,83

De maandprijzen zijn gemiddeldes van mobiel internet voor tabel abonnementen. Eventuele eenmalige kosten en kortingen zijn in deze prijs verrekend.

Bij Vodafone krijg je nu tot 40% korting op een sim only mobiel internet abonnement op je tablet. Zij bieden ook het goedkoopste internet voor tablet aan. Vodafone levert 3G internet met een snelheid tot 43 Mbit/s wat voldoende is om te mailen, internetten en een Youtube video te streamen in HD kwaliteit. Als je sneller internet wilt kan je bij Vodafone ook een 4G abonnement afsluiten. T-Mobile en KPN leveren geen 3G internet abonnement voor een tablet, maar alleen 4G internet. Bij deze providers betaal je dan ook meer.

Mobiel internet met tablet abonnementen

Vodafone, T-Mobile en KPN bieden ook mobiel internet abonnementen aan in combinatie met een tablet. Bij een abonnement met mobiel internet voor tablet betaal je een maandprijs bestaande uit je abonnementskosten en toestelkosten. Voor sommige tablets rekent de provider een extra eenmalig bedrag.

Met 11 verschillende modellen biedt T-Mobile de ruimste keuze aan mobiel internet met tablet abonnementen. Zij leveren verschillende iPads en tablets van Samsung, Sony, LG en Huawai. Bij Vodafone heb je de keuze uit verschillende typen iPads of een Vodafone tablet. KPN heeft alleen abonnementen met een Samsung Galaxy Tab. In de onderstaande tabel worden de abonnementen vergeleken waarbij geen eenmalige kosten worden gerekend voor de tablet.

Provider Internet op tablet Internetsnelheid Tablet Maandprijs
T-Mobile internet tablet 500 MB 50 Mbit/s Samsung Galaxy Tab A 9.7 Zwart € 23,42
Vodafone internet tablet 1 GB 225 Mbit/s iPad mini 3 of Vodafone Smart Tab 4G € 30,59
KPN internet tablet 1 GB 225 Mbit/s Samsung Galaxy Tab A 9.7 Zwart € 35,17

De maandprijzen zijn gemiddeldes van mobiel internet voor tabel abonnementen. Eventuele eenmalige kosten en kortingen zijn in deze prijs verrekend.

T-Mobile is de goedkoopste aanbieder van mobiel internet op tablet, maar voor dit bedrag krijg je een kleinere databundel en een lagere snelheid dan bij Vodafone en KPN. Vodafone en KPN leveren beiden een databundel van 1 GB en een internetsnelheid van 225 Mbit/s. Voor een bundel met deze grootte en snelheid betaal je bij Vodafone maandelijks ruim € 4,50 minder dan bij KPN. Mobiel internet met tablet en een hoge snelheid is daarom bij Vodafone het meest aantrekkelijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *