Internet voor op je tablet

Een internet abonnement op je tablet, vergelijken was nooit zo makkelijk

Tablets krijgen na 1 juni geen 06 nummer meer

Tablets geen 06 nummer meerIedereen die na 1 juni een tablet met internet koopt krijgt geen 06 nummer meer. Een wetswijziging zorgt ervoor dat tablets gebruik gaan maken van een 097 nummer.

Tekort aan 06 nummers
Er zijn tegenwoordig zoveel apparaten die internet gebruiken dat het aantal 06 nummers op aan het raken is. Op het moment is in Nederland 90% in gebruik. In Frankrijk zijn 06 nummers al op en zijn ze begonnen met nummers die beginnen met 07. Autoriteit Consument en Markt wil voorkomen dat dit in Nederland ook gebeurd. Daarom hebben zij gezorgd voor een wetswijziging waarin ze mobiel internet willen splitsen van telefonie. Dit houdt in dat 06 nummers alleen nog maar bewaard worden voor apparaten waarmee gebeld en gesmst kan worden. Alle apparaten die alleen internet gebruiken zoals tablets krijgen een nieuw nummer. Deze nummers bestaan uit twaalf cijfers en beginnen met 097. Hiermee hoopt het ACM te kunnen voorkomen dat het aantal 06 nummers op raakt.

In de praktijk
Voor bestaande gebruikers van tablets verandert er niet direct iets. Ze kunnen van het 06 nummer gebruik blijven maken tot het abonnement afloopt. Mensen die na 1 juni een tablet kopen krijgen een 097 nummer. Behalve het nummer veranderd er verder niets, alle abonnementen blijven hetzelfde. Prepaid bellen, sms en internet krijgen nog steeds een 06 nummer. Prepaid met alleen internet krijgt het 097 nummer. KPN en T-Mobile waren al begonnen met het verkopen van tablets met een 097 nummer. Sinds 1 juni is Vodafone dit ook gaan doen. Na die datum is het nog wel mogelijk om een losse tablet te kopen met hierbij een sim only kaart met 06 nummer. De tarieven en snelheden van internet voor tablet zullen ongewijzigd blijven. Het beste internet voor tablet op het moment is van T-Mobile.

>Beste internet voor tablet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *