Internet voor op je tablet

Een internet abonnement op je tablet, vergelijken was nooit zo makkelijk

Meerderheid van huishoudens in bezit van een tablet

Tablet informaieEen kleine meerderheid van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een tablet. Dit bleek uit een onderzoek van Telecompaper onder 6600 consumenten. Het onderzoek vond plaats in het laatste kwartaal van 2013. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 51 procent van de Nederlandse huishoudens minimaal één tablet heeft. Dat is 9 procent meer als het voorgaande jaar. De tablet wordt onder de Nederlandse huishoudens gemiddeld 9,5 uur per week gebruikt. De gemiddelde leeftijd van de gebruiker ligt op 42 jaar.

Groei aantal tablets

De verwachting is dat het aantal huishoudens met een tablet snel zal toenemen. In het onderzoek kwam naar voren dat van de huishoudens zonder tablet 19 procent aangaf van plan te zijn een tablet te kopen binnen 6 maand tijd. In een soortgelijk onderzoek van een half jaar eerder werd dezelfde vraag gesteld. Van deze personen had de helft inmiddels een tablet gekocht. Als deze lijn wordt doorgezet dan is ook volgend jaar een groei te zien in het aantal verkocht tablets.

Populairste tablet

De tablet die nog steeds het meest over de toonbank gaat is de iPad van iPhone maker Apple. Het marktaandeel van de innovatieve fabrikant bleef de afgelopen kwartalen gelijk. De iPad blijft onverminderd populair onder consumenten. Toch pakt Samsung ook steeds meer marktaandeel op de Nederlandse markt. Het marktaandeel van Apple wordt dan weliswaar niet kleiner maar Samsung begint steeds meer de opmars te maken op de Nederlandse tabletmarkt.

Ander nieuws vandaag: iOS update voor de iPad en iPhone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *