Internet voor op je tablet

Een internet abonnement op je tablet, vergelijken was nooit zo makkelijk

Internet voor tablet via een abonnement of prepaid

Internet voor tablet via een abonnement of prepaid
Heb je een tablet aangeschaft en wil je graag online zijn? Dan zijn er twee opties. Ten eerste kun je een internet abonnement afsluiten met een vast maandbedrag. Ten tweede kun je ervoor kiezen om een prepaid simkaart voor een tablet aan te schaffen.

Internet abonnement op tablet

Een internet abonnement kan handig zijn voor mensen die hun tablet regelmatig gebruiken, bijvoorbeeld voor werk. Met een abonnement maak je gebruik van een vast aantal MB’s per maand en heb je nooit onverwachte internetkosten. Op dit moment zijn er drie providers die internet voor tablet aanbieden.

Providers Bundel Aansluitkosten Maandprijs
Vodafone internet tablet 1GB € 10,00 € 12,50
T-Mobile internet tablet 1GB € 14,95 € 12,50
KPN internet tablet 1GB € 20.00 € 17,50

*De prijzen zijn gebaseerd op een jaarcontract en daarbij zijn eventuele korting meegenomen in de maandprijs.

Vodafone en T-Mobile rekenen beide €12,50 voor een 1GB bundel, maar Vodafone rekent lagere aansluitingskosten wat maakt dat Vodafone net iets goedkoper is. Ga je echter regelmatig op vakantie of op zakenreis en neem je de tablet mee? Dan kan T-Mobile overwogen worden. De 1GB bundel van T-Mobile is namelijk inclusief 50MB internet die gebruikt kan worden in Europa. 50MB is echter niet veel maar kan wel gebruikt worden voor het openen en versturen van e-mails.

Prepaid Simkaart voor een tablet

Een prepaid simkaart kan ook gebruik worden voor internet op een tablet. Een simkaart is aan te raden voor mensen die slechts af en toe willen internetten op hun tablet. Bij een prepaid betaal je geen vast maandbedrag maar betaal je voor het aantal MB dat je gebruikt. Om een keuze te maken voor een provider is het verstandig om de prijs van het aantal MB’s te vergelijken met de snelheid van het internet. In de onderstaande tabel zien we dat T-Mobile en KPN een goedkopere prijs aanbieden per MB maar dat de snelheid beduidend lager is dan bij Vodafone.

Providers Kosten simkaart Extra’s Kosten MB’s & Snelheid
T-Mobile internet tablet Eenmalig € 9,95 Inclusief €5-, op de simkaart & €5,- na registratie Internetten €0,10/MB
Snelheid tot 15,3/Mb/s
KPN internet tablet Eenmalig € 9,99 Inclusief €10,- beltegoed Internetten €0,25/MB
Snelheid tot 14,4 Mb/s
Vodafone internet tablet Gratis Internetten €0,33/MB
Snelheid tot 43,2/Mb/s

Als extra’s biedt T-Mobile voordeeltarieven aan die ingaan wanneer je als simkaarthouder één keer je prepaid tegoed hebt opgewaardeerd. De voordeeltarieven zullen vervolgens altijd gelden tot afsluiting van de prepaid simkaart of overstap naar een abonnement, en gelden voor mobiel internetten binnen Nederland. Het tarief voor het gebruik van prepaid internet voor tablet zal na het opwaarderen van je prepaid tegoed worden verlaagd van €0,10 per MB naar €0,05 per MB.

Internet voor de tablet op reis

Wanneer je op reis gaat en graag wil internetten om bijvoorbeeld je mail te checken zal dit extra kosten met zich meebrengen. Je zal dan per MB moeten betalen of een bundel moeten aanschaffen. Zowel T-Mobile, Vodafone en KPN bieden mobiel internet aan in Europa voor op de tablet. De soorten bundels, de kosten en het termijn verschillen per provider. De opties van de drie providers worden hieronder besproken.

Internet voor op de tablet in Europa bij T-Mobile

T-Mobile internet tablet

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van internet voor tablet kun je het beste kiezen voor het Altijd EU abonnement. Hierbij betaal je slechts €14,99 per maand voor 1GB internet. Wanneer je niet elke maand gebruik maakt van internet voor tablet, dan heeft T-Mobile de optie Travel en Surf. Met deze optie kan je iedere maand je abonnement uitbreiden met een van de onderstaande bundels:

  • XS – 24 uur geldig: 35 MB voor € 1,95
  • S – 72 uur geldig: 100 MB voor € 4,99
  • M – 7 dagen geldig: 500 MB voor € 14,99
  • L – 14 dagen geldig: 1000 MB voor € 24,99

T-Mobile verstuurd een gratis sms zodra je 80% en 100% van de MB’s hebt verbruikt, waardoor je zelf goed in de gaten kan houden dat je binnen de bundel blijft en er geen extra kosten worden gerekend.

Internet voor op de tablet in Europa bij KPN

KPN biedt ook de mogelijkheid om te kiezen tussen databundels voor Europa. Je kan hier gebruik van maken door je abonnement aan te vullen met bundels voor internet, bellen en sms’en in de EU. Afhankelijk van de wensen die je hebt kan er gekozen worden voor de volgende bundels:

  • EU Bundel 100 100MB/min/sms €3,49
  • EU Bundel 500 500MB/min/sms €9,99
  • EU Bundel 1000 1000MB/min/sms €14,99

KPN biedt niet zoals T-Mobile EU bundels aan met alleen internet. Voordeel van bovenstaande bundels is dat de EU bundels een maand geldig zijn na het aanzetten. Ook zijn de EU bundels stapelbaar, wat betekent dat je een nieuwe EU bundel kan aanschaffen voordat je oude verlopen is. Ter herinnering stuurt KPN een bericht wanneer je op 50%, 75% en op 100% van je bundel zit zodat er geen onverwachte kosten in rekening worden gebracht.

Internet voor op de tablet in Europa bij Vodafone

De keuzes voor internet op tablet zijn bij Vodafone een stuk kleiner dan bij T-Mobile en KPN. Vodafone biedt een internet op reis dagbundel wereld aan, maar heeft geen bundels voor Europa. Vodafone rekent €5,00 per dag voor een bundel van 30MB. Wanneer de bundel niet wordt gebruikt zal er ook niets in rekening worden gebracht. Gaat het aantal MB’s heel erg hard en kom je boven de 30MB per dag? Dan geldt de rest van de dag een buiten bundeltarief van €1,00 per MB. In Europese landen hanteert Vodafone €0,06 per MB, met een limiet van in totaal €60,50.

Internet voor op tablet vergelijken

Bij het vergelijk van internet op tablet is het verstandig om te overwegen of je hier veel of af en toe gebruik van maakt. De goedkoopste optie is Vodafone of T-Mobile, waarbij je per maand 1GB kan gebruiken. Wanneer je het fijn vindt om niet vast te zitten aan een abonnement kan er gekozen worden voor een prepaid simkaart met internet op de tablet. De goedkoopste aanbieder voor prepaid is T-Mobile. Het mobiel internet van Vodafone is daarentegen 2,5 x zo snel als dat van T-Mobile. Voor internet op je tablet in het buitenland biedt T-Mobile meer opties en een goedkopere prijs aan. Al met al is T-Mobile de beste keus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *