Internet voor op je tablet

Een internet abonnement op je tablet, vergelijken was nooit zo makkelijk

Internet voor tablet in het buitenland

Internet voor tablet in het buitenland Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland kan je gebruik maken van internet voor tablet. Het is natuurlijk erg fijn als je op de camping of aan het strand zit, en gewoon kunt internetten. Er zijn drie providers die internet in het buitenland aanbieden.

Het voordeel van internet voor tablet in het buitenland

In het buitenland is het vaak mogelijk om bij een hotel of op een camping toegang te krijgen tot de Wi-fi. Vaak is deze Wi-fi erg langzaam en duur. Je betaalt al snel een paar euro per dag of zelfs per uur. Daarnaast heb je dan in vele gevallen ook nog bijna geen bereik. Daarom is het voordelig om internet voor tablet aan te schaffen. Hiermee heb je goed bereik, snel internet en ben je vaak nog goedkoper uit.

De providers KPN, Vodafone en T-mobile bieden internet voor tablet in het buitenland aan. De providers bieden ieder verschillende mogelijkheden om te internetten in het buitenland. Zowel KPN als T-mobile bieden bundels voor internet aan. Bij Vodafone is het enkel mogelijk om per MB af te rekenen. Vodafone heeft zogenaamde ‘voordeellanden’, waar je voor een goedkoper tarief kan internetten. Alle Europese landen vallen in de categorie ‘voordeellanden’. In de voordeellanden betaal je € 0,24 per MB. Buiten de voordeellanden betaal je € 9,10 per MB. Om je te beschermen tegen hoge kosten, hanteert Vodafone een limiet van € 60,50 aan data.

Het goedkoopste internet voor tablet in het buitenland

KPN en T-mobile bieden bundels aan om te kunnen internetten in het buitenland. De bundel die T-mobile aanbiedt voor in het buitenland, kan niet maandelijks aangepast worden. Deze bundel is speciaal bedoeld voor mensen die regelmatig in het buitenland zijn. In onderstaand overzicht zijn de bundels weergegeven voor in Europa.

Provider Buitenland bundel Buiten je bundel Maandprijs
T-Mobile internet tablet 1.000 MB* Stopt automatisch € 14,99
KPN internet tablet 50 MB
100 MB
200 MB
Stopt automatisch € 2,50
€ 5,-
€ 10,-

*Niet maandelijks aan te passen

De bundels van KPN kun je aanzetten door middel van de KPN applicatie. Controleer bij de provider hoe dit in zijn werk gaat. De bundel van 50 MB is voor één dag, de 100 MB bundel voor één week en de 200 MB bundel is voor één maand.

T-Mobile biedt standaard bij haar internet voor tablet abonnementen data aan voor in Europa. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en wordt automatisch stopgezet wanneer je over de bundel heen bent. De verschillende bundels die T-mobile aanbiedt, zijn te zien in onderstaand overzicht.

Provider Bundel MB’s in het buitenland Maandprijs
T-Mobile internet tablet 1.000 MB 50 MB € 11,50
T-Mobile internet tablet 3.000 MB 100 MB € 14,50
T-Mobile internet tablet 6.000 MB 250 MB € 21,50
T-Mobile internet tablet 12.000 MB 250 MB € 29,50

Wanneer je standaard een internet voor tablet abonnement in Nederland hebt, en ook in het buitenland wilt kunnen internetten, is het aan te raden om te kiezen voor T-mobile. Je krijgt standaard internet voor in het buitenland bij je bundel. Daarnaast kun je er voor kiezen om elke maand 1.000 MB in het buitenland te kunnen gebruiken, dit is echter niet per maand aan te passen. Wanneer je alleen op vakantie internet wilt hebben, is het aan te raden om te kiezen voor KPN. Door in de applicatie een bundel te activeren, ontvang je een aantal MB’s. Bij Vodafone is het alleen mogelijk om prepaid internet in het buitenland te gebruiken. Dit is, in vergelijking met T-mobile en KPN, minder voordelig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *